Halı Böceği

Halı böceği bedeninin üst ve alt kısmı fırça şeklinde tüylerle kaplı olan, boyları ortalama 1-2 cm olan böcektir. Halı böceklerinin renkleri türlerine göre değişmekte olup, genellikle kahverengi, kızıl, siyah ve kırmızı renkler de olurlar. Halı böceklerinin kanatları yoktur.

Ev içlerinde halı böcekleri, özellikle kullanılmayan eski eşyaların içine girerek yuva yapar ve yumurtalarını bırakır. En çok halı, kilim, yünlü ve tüylü olan eşyalar içerisinde bulunan halı böcekleri, bu eşyaların kıl, tüy ve ipliklerini kemirerek zarar verir. Nemli ortamları seven halı böcekleri, bu alanlarda daha çok ürer. Halı böceği en çok mekan içlerinde kullanılmayan ve rulo halinde bir köşeye kaldırılan halıların içinde bulunması nedeniye halı böceği ismini alımıştır.

Halı böceği ortalama 1-2 ay kadar yaşar ve yumurtlama sistemi ile çoğalır. Halı böcekleri bu eşyalar içerisine dışkılarını da bırakarak, insanlara hastalık bulaştırır. Özellikle küçük çocukların halı ve kilimler üzerinde emeklemeleri sonucu, halı böceğinin pisliklerinden bulaşan hastalıklara daha çok yakalanırlar. Yumurtaları 10–15 gün içerisinde açılan halı böceklerden kurtulmak için ilaçlama şirketlerine halı böceği ilaçlama uygulaması yaptırılmalıdır. Etkin İlaçlama şirketimizce uygulanan halı böceği ilaçlama uygulamasında kullandığımız etkili ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı olup, sizleri ve eşyalarınızı bu zararlı böceklerden kurtaracaktır.

Halı böceği nerede yaşar?

Halı böceği, genellikle evde ve iç alanlarda nemli olan her yerde yaşar. Kullanılmayan eşyalar arasında, kıvrılmış halılarda, kullanılmayan bölümlerde siyah halı böceği görmek mümkündür.

Halı böceği nasıl üreme yapar?

Halı böceği, diğer haşereler gibi yumurtlama yaparak çoğalır. Yumurtlarını, kullanılmayan eşyalar arasına bırakır. Halı böceğinin bulunduğu ortam ne kadar nemli ve ılıksa o kadar hızlı çoğalabilir. Böcek ilaçlama yapılmadan halı böceğinden kurtulmak mümkün olmaz.

Halı böceği, kaç defa ilaçlama yapılmalı?

Halı böceği ilaçlaması ilk yapıldığı anda canlı böceklerin tümü ölür. İlaçlamada sıvı ve kokulu ilaçlar kullanılır. Böceklerin yumurtaları hiçbir ilaçlamada zarar görmez, bu sebeple ilk ilaçlamadan 15–20 gün sonra yumurtadan çıkan böcekler için ilaçlama yapılması doğru olur.

Bir önceki yazımız olan Fareler başlıklı makalemizde FARE İLE MÜCADELE, FARE NEREDE BULUNUR ve FARELER NE KADAR YAŞAR hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü