Tespih Böceği ilaçlama

Tesbih böcekleri türüne göre 1-2mmden 3cm’e kadar değişik boylarda olabilir. Tespih böceği, dışarıdan gelebilecek bir tehlike hissettiğinde hemen yuvarlak biçimde bedenini kıvrık hale getirir. Bu sebepten adına tespih böceği denir. Böceğin derisi bölmeli şekilde meydana gelmiştir. Tespih böceğinin antenleri, besin ve nem yeri tayin edebilir. Ayak yapısı çok sık ve simetrik olarak dizilidir. Tespih böcekleri, yaşama alanına ve koşuluna bağlı olarak farklı renk ve boyda olabilir, en fazla olarak kahve, siyah, gri, renklerde görülür. Tespih böceğinin yaşama alanları, özellikle nemli yerler, saksı toprakları, lavabo borusu etrafıdır. Tespih böceği, otçul beslenme sağlar, sebze, meyve ve saksı diplerine yerleşerek zarar verir. Buralara dışkı ve salgı bırakırlar, iyi yıkanmayan bu ürünlerden insanlara hastalık bulaşır. Tesbih böceklerinin insanı ısırdığı görülmemiştir. Gündüzleri pasif olan böcekler, akşam olduğunda hareketlenir. Tespih böceği ile mücadele etmek, ilaçlama firmasının işidir, bireysel yapacağınız mücadele etkili sonuçlar vermez.

Tespih böceği ilaçlaması için ilaçlama firmasından yardım alınız. İlaçlama çok ciddiyet isteyen bir işlemdir. Böcek ilaçlama, haşere ilaçlama ve kemirgen ilaçlamada kullanılan ilaçlar ziraat mühendisleri kontrolünde hazırlanmış, ilaçlar olmalıdır. Hangi haşere için hangi ilaç kullanılacağı iyi tespit edilmeli, uygun miktarlarda ilaçlar kullanılmalıdır. Yanlış kullanılan ilaçlar, çevre ve insan sağlığını tehlikeye sokar. Ayrıca izinsin uygulanan ilaçlama suç teşkil eder. İlaçlama yapılırken kullanılacak ilaçlar, sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar olmalıdır.

1- Tespih böceği en çok nerelerde bulunur?
Tespihböceği, sıcak, nemli alan ve topraklar üzerinde yaşamayı sever. Buralarda bulunan organizmalarla, beslenme sağlarlar. Tesbih böceği, ev içine geldiğinde yerleşeceği yer banyo ve mutfak gibi nemli alanlardır. Buralarda, lavabo etrafı, su borusu etrafı gibi yerlerde gezerler.

2- Tespih böceği nasıl beslenir?
Tespih böceği, beslenmek için bitkileri kemirir ve yer. Bahçe, saksı, tarla bitkilerinin topraklarına yerleşerek zarar verir. Tesbih böceği, insanı ısırmaz. Bitkilerle beslenirken, salya, dışkı ve yumurtalarını bırakır. İyi temizlenmeyen gıdalar yenirse insanlara hastalık bulaşabilir.

3- Tespih böcekleri nasıl ilaçlarla yok edilir?
Tespih böceği ilaçlaması, ilaçlama yapan kurumlara yaptırılmalıdır. Kendiniz alıp uygulayacağınız ilaçlar, çevrenize zarar verebilir. Hangi böcek için hangi ilaçlar kullanılması gerektiği iyi bilinmelidir. Bilinçsizce yapılan ilaçlamalar insan sağlığına zarar vererek, böceğin direncini de artırabilir. Tespih böceği ilaçlaması sıvı ilaçlarla yapılmalıdır.

4- Tespih böceği insana hastalık bulaştırabilir mi?
Tespih böceği, açıkta bulunan gıdalar üzerinde gezerek buraya artıklarını bırakır. İyi yıkanmadan tüketilen gıdalar, insanlar tarafından tüketilirse hastalıklara neden olur. Tespih böceğinden kurtulmanın en çabuk ve hızlı yolu ilaçlama yaptırmaktır.

5- Tespih böceği ile mücadele nasıl olmalı?
Tespih böceği mücadelesi ilaçlama firması tarafından yapılmalıdır. Tespih böceği ilaçlama sıvı ilaçlarla yapılmalıdır. Tespih böceğinin en çok olduğu bölge tespit edilmeli, uygun miktarlarda ilaçlar kullanılmalıdır. Dışardan alıp uygulayacağınız ilaçlar yetersiz olursa böceğin direncini artırır, ölmesi zorlaşır.

Bir önceki yazımız olan Tahtakurusu ilaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü