Halı Böceği ilaçlama

Halı böceği bedeninin üst ve alt kısmı fırça şeklinde tüylerle kaplı olan, boyları ortalama 1-2 cm olan böcektir. Halı böceğinin rengi ise türüne göre değişmektedir, fakat çoğunlukla hahverengi, kızıl, siyah ve kırmızı renklerde olana halı böceklerinin kanatları yoktur. Ev içlerinde halı böcekleri, özellikle kullanılmayan eski eşyaların içine girerek yuva yapar, yumurtalarını bırakır. En çok halı ve kilim ile yünlü ve tüylü olan eşyalar içerisinde bulunan halı böcekleri, bu eşyaların kıl, tüy ve ipliklerini kemirerek zarar verir. Nemli ortamları seven halı böcekleri, bu alanlarda daha çok ürer. Halı böceği en çok mekan içlerinde kullanılmayan ve rulo halinde bir köşeye kaldırılan halıların içinde bulunması nedeniye halı böceği ismini alımıştır.

Halı böceği ortalama 1-2 ay kadar yaşar ve yumurtlama sistemi ile çoğalır. Halı böcekleri bu eşyalar içerisine dışkılarınıda bırakarak, insanlara hastalık bulaştırırlar. Özellikle küçük çocukların halı ve kilimler üzerinde emeklemeleri sonucu, halı böceğinin pisliklerinden bulaşan hastalıklara daha çok yakalanırlar. Yumurtaları 10–15 gün içerisinde açılan halı böceklerden kurtulmak için ilaçlama şirketlerinden destek alınmalıdır. Etkin İlaçlama şirketimizce uygulanan halı böceği ilaçlamasında kullandığımız etkili ilaçlar ile sizleri ve eşyalarınızı bu zararlı böceklerden kurtaracaktır.

Halı böceği nerede yaşar?

Halı böceği, genellikle evde ve iç alanlarda nemli olan her yerde yaşar. Kullanılmayan eşyalar arasında, kıvrılmış halılarda, kullanılmayan bölümlerde siyah halı böceği görmek mümkündür.

Halı böceği nasıl üreme yapar?

Halı böceği, diğer haşereler gibi yumurtlama yaparak çoğalır. Yumurtlarını, kullanılmayan eşyalar arasına bırakır. Halı böceğinin bulunduğu ortam ne kadar nemli ve ılıksa o kadar hızlı çoğalabilir. Böcek ilaçlama yapılmadan halı böceğinden kurtulmak mümkün olmaz.

Halı böceği ne yer?

Halı böcekleri, hayvansal organizma ve deriden yapılmış eşyaları kemirerek beslenir. Kıl, yün, ipek, kaşmir vb şeyler halı böceğinin besinleri arasında yer alır. Eşyalarınız içine yerleşerek kemirir maddi zarara neden olur.

Siyah halı böceği ilaçlaması nasıl olur?

Halı böceği ilaçlaması kokulu sıvı ilaçlama ile yapılır. İlaçlama işini ilaçlama eğitimi almış, kişiler yapmalıdır. Halı böceğinin bulunduğu alanlar iyi tespit edilmeli, ilaç uygulaması yapılmalıdır.

Halı böceği, kaç defa ilaçlama yapılmalı?

Halı böceği ilaçlaması ilk yapıldığı anda canlı böceklerin tümü ölür. İlaçlamada sıvı ve kokulu ilaçlar kullanılır. Böceklerin yumurtaları hiçbir ilaçlamada zarar görmez, bu sebeple ilk ilaçlamadan 15–20 gün sonra yumurtadan çıkan böcekler için ilaçlama yapılması doğru olur.

Halı böceği ile mücadele nasıl olmalıdır?

Halı böcekleri pis, havasız, nemli olan her yerde sıkça görülebilecek bir hayvandır. Evde bir köşeye bırakılan eşyalar, sık havalandırma yapılmalıdır. Böcek oluşumu başlamışsa, ilaçlama yapmak gereklidir. İlaçlama ile mücadele yapmak daha kolay ve etkili bir yöntemdir.

Halı böcekleri en çok hangi mevsim görülür?

Halı böcekleri iç alanlarda çok ürediği için, her mevsim görülebilir. Evde nem olan ve kullanılmayan alanlarda sık görülür. Kış mevsiminde duraklama gösterebilecek olan böcek, havalar ısındıkça çoğalma başlar. Böcek çoğalmasını önüne ilaçlama yaparak geçilmesi mümkündür

Bir önceki yazımız olan Örümcek, Örümcek ilaçlama, Örümcek Sokması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü