Kakalak böceği ile Mücadele

Kakalak böceği, bir hamam böceği türüdür. Çok soğuk kıtalar haricinde her yerde kakalak böceğini görmek mümkündür. Kakalak böceği yaşama alanı olarak, nemli ve sıcak yerleri seçer. Tembel yapılı olan kakalak böceği, günün 20 saatini yuvasında dinlenerek geçirir. Geceleri ise besin aramak için yuvadan çıkan kakalak böceği çok aktif olup, bir gecede bir binayı kople dolaşabilir. Özellikle şekerli gıdalar yemekten çok hoşlanan kakalak böceği, açıkta bulunan gıdalar üzerinde gezerek mikroplarını bırakır.

Kakalak böceğinin mikroplarını bıraktığı bu gıdaları yiyen insanlar çeşitli hastalıklara maruz kalabilir. Diğer hamam böceği türlerinde olduğu gibi çok dayanıklı bir yapıya sahip olan kakalak böceği, açlığa uzun süre dayanabilir hatta kafası kopsa dahi 1 hafta yaşayabilir. Ortalama 1-2cm boyunda olana kakalak böcekleri, her türlü duvar yarıklarından ve deliklerden geçebilir. Dişi kakalak böceği, sırtındaki paketler halindeki yumurtalarını gittiği yerlerde bırakır.

Yaklaşık 25-28 gün sonunda yumurtadan çıkan kakalak yavrularının bedeni, keratin adı verilen sert bir madde ile korunur. Kakalak böceğinin toplum içerisinde farklı isimleri vardır. Bu isimlerin bazıları, kalorifer böceği, hamam böceği, karafatma ve siyah böcekltir. Bir çift kakalak haşeresi yaşadığı sürece 1 milyona yakın yumurta yapabilir. Çok pis olan kakalak, birçok hastalığı da insanlara bulaştırabilir. Dizanteri, verem, mantar ve alerjik hastalıklar, astım, hepatit hastalıkları kakalak böceklerinden bulaşır. Kakalak böceğinden korunmak için etkin ilaçlama şirketimizden yardım alabilirsiniz. Etkin ilaçlama şirketimiz etkili ilaçları ve uzman personeli ile kakalak ilaçlama ve tüm haşere ilaçlama konularında hizmet vermektedir.

Kakalak ne ile beslenir?

Kakalak, naylon, silikon, kâğıt gibi insanların yediği, yemediği her türlü şeyi yiyebilir. Kakalaklar insan ve hayvanları ısırmaz. Açıkta bulunan gıdalarımızdan da ısırıklar alarak, salya ve dışkı bırakırlar, hastalık bulaşmasına neden olurlar. Açlığa 1 ay dayanıklılık gösterebilirler.

Kakalak ile mücadele nasıl olur?

Kakalağın mücadelesi için kesinlikle ilaçlama yapılması gerekir. Kakalak, çok hızlı üreme yaptığından, her ilaç haşerenin ölmesini sağlamaz. Kakalak ilaçlama hizmeti almak için bizi aramanız yeterli olacaktır, fiyatlarınız ekonomik, servis ücreti her yere aynıdır. Birçok bölgede şubemiz, servis imkânımız mevcuttur.

Kakalaktan bulaşan hastalıklar nelerdir?

Hepatit, dizanteri, verem, mantar ve deri hastalıkları, astım, alerjik hastalıklar kakalak ve türlerinden insana bulaşabilen hastalıklardır. Çok pis olan, pislikle beslenen hastalık vektörü olarak bilinen kakalak böceği, görüldüğü anda ilaçlama yapılmalıdır.

Kakalak böceği ilaçlama yapılınca hemen ölür mü?

Kakalaklar düzgün ve yerinde ilaçlama yapıldığında ölür. Kakalak ilaçlamasında, kokulu sıvı ilaçlar kullanılmalı, böceğin olduğu her alana dikkatlice uygulanmalıdır. Dünyadaki hiçbir ilaçlama ile ölmeyen kakalak yumurtaları açıldığında ikinci ilaçlama gerekir. İkinci ilaçlama ilk ilaçlamadan 20 gün sonra yapılmalıdır.

Kakalak böceğinin kaç türü bulunur?

Kakalak 5000 civarında türe sahiptir. Yeryüzündeki varlığı yüzyıllar öncesine dayanır. Değişikliğe uğramadan bu güne kadar gelmiştir. Kakalağın en fala bilinen türleri; hamam böceği, karafatma, kalorifer böceği, oryantal hamam böceğidir.

Kakalak eve nereden gelir?

Kakalaklar besin ve su bulmak amacı ile insanların yaşadığı alanlara yakın yaşarlar. Ev içerisine kakalak, kanalizasyon borularından sızan sularla, alışveriş poşetleri içinde, içeri taşınan eşyalar arasında, eski bina konumlarından kaynaklanan nedenlerden gelir. Tamir olmayan boru, kırık, çatlak, yıkık alanlar varsa, kakalak üremeye devam eder.

Kakalak böceği ne kadar yavru yapar?

Kakalak, dişisi her yumurtlama zamanı 100-200 arası yumurta bırakır. 1 çift erkek ve dişi kakalak ölene kadar 1 milyon yumurta bırakır. Dişi kalalak ölürken bile yumurta bırakmaya devam eder. Sırtında gezdirdiği yumurtalarını her yere bırakır.

Bir önceki yazımız olan Fareler Kış uykusuna yatar mı? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü