Fare İlaçlama

İnsanların en nefret ettiği hayvanların başında fareler özellikle lağım fareleri gelir bu yazımzıda sizlere lağım farelerinde farelerin yaşam döngülerinden farelerin beslenme alışkanlıklarından bahsedeceğiz.

İstanbul’da kentsel dönüşüm alanlarındaki yapılanma nedeniyle beslenme alanlarını kaybeden fareler ve lağım fareleri şehir içinde adeta göç etmeye başladılar. yeni yaşam alanları aramaya çıkan fareler İstanbul sakinlerini tedirgin etti. İstanbul’da fare dehşeti başlıklı haberleri daha sık okur olduk. Bu kadar insanları korkutan lağım farelerinin özellikleri hakkında bilgileri aşağıdan okuyabilirsiniz.

LAĞIM FARESİ

GENEL ÖZELLİKLERİ

Lağım faresi yapı olarak çok büyük bir fare türüdür ve diğer fare türlerinden çeşitli yönleriyle ayrılır. Diğer fare türleri arasında en iri olanlar lağım fareleridir. En tehlikeli fare türlerinden biridir. Fare türleri içinde en iri olan fareler lağım fareleridir. Boyları yaklaşık otuz-otuz beş cm.’ i bulabilir. Etçildirler.

YAŞAM ALANLARI

Lağım fareleri yaşam alanı olarak pis suların akıntılarını, kanalizasyonları ve lağım kanallarını tercih ederler. Lağım fareleri insanların yaşadığı alanlara yaşamak için değil beslenmek için gelirler. Evlerin bodrum ve zemin katlarına ve çatı, teras gibi kısımlarına yerleşerek orada yaşarlar. Lağım fareleri en çok kanalizasyonda barınırlar.

İNSANLARA ZARARLARI

Lağım fareleri insanlar için son derece tehlikeli hayvanlardır. Çünkü lağım fareleri insanları ısırırlar. Bu fare türü insanlar yatarken insanın ağız, burun, kulak veya parmaklarını kemirerek yiyebilirler. Bu nedenle insanlar için en tehlikeli fare türü lağım fareleridir.

Fareler pis yerlerde yaşayan, gezen ve pis yiyecekler ile beslenen canlılardır. Dolayısıyla üzerlerinde birçok mikrobu barındıran fareler, insanları ısırarak insanlara hastalık bulaştırırlar. Fareler ayrıca insanların besinlerine mikrop bulaştırırlar, besinlerin üzerine dışkı ve salyalarını bırakırlar. Bu gıda maddelerini yiyen insanlarda, farelerin taşımış oldukları mikroplarla temas ederek çeşitli hastalıklara yakalanırlar.

Farelerin YAŞAM DÖNGÜLERİ

Bazı lağım fareleri kedi kadar büyük olurlar. Lağım fareleri yılda 5 – 6 defa yavrulayarak ürerler.

NERELERDE GÖRÜLÜR

Lağım fareleri de genel olarak nemli ve sıcak-ılıman iklimlere uyum gösterirler. Nemli, pis kanalizasyonlar lağım farelerinin vazgeçilmez barınaklarındandır. Lağım faresi yaşamak için değil sadece beslenmek için insanların yoğun olarak yaşadıkları yaşam alanlarına gelirler, bunun dışında canlılardan uzak yaşamayı tercih ederler.

Lağım faresi İlaçlama

Lağım fareleri kemirgen kontrol istasyonları ile kontrol altına alınır ve tamamen yok edilir fare ilaçlama konusunda daha detaylı bilgi için lütfen bize ulaşınız

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü