Tahtakurusu ilaçlama

Tahta kurusu, kan emerek yaşayan bir böcektir. Evde, yatak yorgan arasında, koltuk dikişleri kenarlarında yaşar. Gece olduğunda, ortaya çıkar uyuyan insanların kanını emer. Tahta kurusu, kan emmeden 550 gün yaşayabilir, ezilerek öldürüldüğünde bedeninden kan çıkar ve pis kokar. Rengi kırmızımsı bir haldedir. Tahtakurusunun kan emdiği yer kabarır ve şişer, iltihaplı lezyonlar oluşabilir. 05cm, 1cm arasında büyüklüğe sahiptir. Geceleri çıkıp kan emmeye başladığında, anestezi etkili salgısı ile dokularda uyuşukluk yapar. İnsanlar uykuda tahtakuruları tarafından ısırıldığında bunun farkına varmazlar. Tahta kurusu sadece kan emerek beslenme sağlar, yumurtlama yöntemi ile yavrular. Günde 4-5 defa kan emebilir. Karın yapısı geniş olmasından ötürü, oldukça fazla kan emer. Her yumurta yapmasında 200 civarında yumurta bırakır. Tahta kurusu oval yapılıdır, 4 tane kanadı bulunur. 6 tane bacağı vardır. Tahta kurusu ısırıkları insanların psikolojisini bozar. Bu böceğin 75 türü bulunmaktadır. Işığa duyarlı yapıda olan böcek, genellikle akşamları ortaya çıkar. Tahta kuruları, ancak ilaçlama ile yok olur. İlaçlama için kullanılan ilaçlar, sıvı, kokulu ilaçlar olmalıdır. Evde her alana dikkatlice uygulanır. İlaçlama yapılan alan 4-5 saat kapalı olmalıdır. Böcek yumurtaları hiçbir ilaçlama yöntemi ile ölmez. Yumurtadan çıkan yavrular için ilk ilaç uygulamasından 15-20 gün sonra ikinci bir ilaçlama yapılmalıdır. Tahtakurusu kan emdiğinden canlılar arasında hastalık taşır. Tahta kurusu isim benzerliğinden dolayı tahta kurdu böceği ile karıştırılabilir. Tahta kurdu kan emmez, tahta eşyaların içerisinde olur.

1- Evdeki tahta kurusundan kurtulmak?
Ev içinde tahtakurusu varsa, kurtulmanın yolu mutlaka ilaçlama yaptırmaktır. Tahta kurusu ilaçlama için bizimle irtibata geçmeniz yeterli olacaktır. İç alana geldiğinde sürekli kan emerek, yumurta bırakan tahta kurusu kan emerek sizlere rahatsızlık verir. Böcek ilaçlama servisimiz sizlere yardım için 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

2- Tahtakurusu ile mücadele nasıl yapılır?
Tahta kurusu mücadelenin tek yolu ilaçlatmaktır. Ufak yapılı böcek, gündüzleri sizin göremeyeceğiniz yerlere saklanır, ışıktan kaçar. Sürekli yumurta bırakır. İlaçlamanın haricinde bir yöntemle yakalanması veya yok edilmesi mümkün olmaz. Tahta kurusu haşeresi 550 gün gibi bir süre aç yaşayabilir.

3- Tahta kurusu ev içerisine nasıl gelir?
Tahta kuruları, ev içerisine gelen eşyalar arasında, misafir gelen konuklar üzerinde gelebilir. Evde ılık ve nemli ortam olan her bölgede yerleşir ve sürekli yumurta bırakarak çoğalır. Tahtakurusu ev içerisinden ancak ilaçlama ile yok edilir.

4- Tahtakurusu nasıl üreme yapar?
Tahta kurusu, üremesini yumurta yaparak sağlar. Üremek için ılık ve nemli ortama ihtiyaç duyan haşere kan emdiği sürece sürekli ürer. Her yumurta bırakmasında 200 tane bırakabilir. Tahta kurusu yumurtalarını kapı, pencere pervazları, halı kenarları, dikiş aralarına bırakır

5- Tahta kurusu ilacı nerede satılır?
Tahta kurusu, ilacını kendiniz alıp uygulamanız doğru bir yöntem değildir. Tahta kurusu ilacı su bazlı hazırlanan bir ilaçtır, ilaçlama eğitimi almamış olan kişiler bu tür ilaçlamaları hazırlayıp, ilaçlama yapamaz. Kendinizin uygulayacağı ilaçlar etrafınıza zarar verebilir. İlaçlar etkili olamazsa maddi kayıplarınız da olabilir.

6- Tahtakurusunun özellikleri nedir?
Tahta kurusu haşeresini diğer haşerelerden ayıran özelliği kan emmesidir. Tahta kurusu ezildiğinde pis koku çıkartır, bedeninden kan çıkar. Bu böceğin oval bir bedeni vardır, 6 bacaklıdır, günde 4–5 defa kan emebilir. Işık sevmeyen tahtakurusu akşam insanlar uykudayken kan emmek için harekete geçer. Hastalık bulaştırabilir.

7- Tahta kurusu ısırmasında doktora gidilmesi gerekir mi?
Tahta kurusu ısırması deride kızarıklık, yanma, aşırı kaşıntı, kabarma yapar. İnsanlarda sürekli rahatsız eden kaşınmaya neden olur. Kan emdiği için hastalık taşıma riski yüksektir. Tahta kurusu, ısırmalarında doktora gidilmesi gerekir.

Bir önceki yazımız olan Keneler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü