Sivrisinek İle Mücadele

Sivrisinek ilaçlama yöntemlerinden bahsetmeden önce, sivrisineklerin fiziki yapısından ve yaşamaları için uygun olan ortam koşullarından bahsedelim. Sivrisinekler çok küçük canlılardır. Pek çok haşere, böcekte olduğu gibi sivrisineklerin baş kısımlarında iki adet antenleri bulunur. Bu canlıların baş kısmında bulunan antenler, sivrisineklerin beslenmeleri için gerekli olan gıdayı bulmalarında etkindir. Baş kısımlarında bulunan antenlerin diğer bir özelliği ise, tehlikeleri sezinlemelerini sağlamasıdır. Bu zararlılar, yaşadıkları ortama göre çok tehlikeli olabilirler.

Peki sivrisinekler ne tür ortamlarda yaşamayı tercih ederler? Bu canlılar, sıcağı çok seven canlılardır. Bir canlının sıcağı sevmesi demek, çok su tüketme ihtiyacına sahip olması demektir. Sivrisineklerin de çok su tüketmeye ihtiyaçları vardır. Bu durumdan dolayı hem sıcak hem de nemli, sulak alanlarda var olmayı tercih ederler. Var olmak için tercih ettikleri sıcak ve su imkanı olan mekanlar arasında; sulak alanlar, nemli topraklar, lağım su atıkları, göletler, sulama havuzları, biriken durgun su kenarları bulunur.  Besinlerinde glikoz büyük bir rol oynar. İhtiyaç duydukları glikozu meyve suları ve sebze suları içerisinde bulabilirler. Özellikle sıcak havalarda, damlayan dökülen meyve, sebze suları sivrisinek oluşumuna oldukça yardımcı olacaktır. Bu nedenle yaz aylarının başlarında özellikle mutfak çevresinde sivrisinek ilaçlamasının yapılması, sivrisinekler ile baş etmek için önlemler alınması çok önemlidir.

Sivrisinek ilaçlama işlemi için, eğer ilaçlama yapmak istediğiniz alan, geniş ve halka açık bir yer ise; profesyonel bir firmadan yardım almak etkili olacaktır. Ancak sivrisinek ilaçlama işlemi için profesyonel bir firmadan yardım almadan, sivrisinek ilaçlama işlemini kendinizde başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sivrisinekler ile baş etmek için ilaçlama yapmanın dışında başka yöntemlerde mevcuttur. Bu yöntemler arasında; sivrisinek sorunu yaşadığınız mekanlarda sarı ışık kullanmak, sivrisinek sorunu yaşanan mekanın cam ve kapılarını telle kapatmak veya cibinlik kullanmak, mekan içerisinde ve çevresinde kalan su birikintilerini kurutmak ve su birikintisi oluşumunu önlemek, eğer problem yaşadığınız yerde, pis suları, atık suları biriktirmek için çukur kullanıyor iseniz, bu çukurun ağzını sıkıca kapatmak, sorun yaşanan mekan çevresine fesleğen, lavanta, sardunya, nane, defne, biberiye, sarımsak gibi sivrisinekleri iten bitkiler ekmek bulunur.

Bir önceki yazımız olan Akrep İle Mücadele başlıklı makalemizde akrep ilaçlama hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü