Kulağa Kaçan ilaçlama

Kulağa kaçan böceğinin kuyruğunda 1 çift kıskaç, başında 1 çift anten bulunur. Kulağa kaçan 2,5-3cm boyundadır, 6 tane bacağı vardır. Böceğin derisi bölmeli biçimde görünür, gövdesi uzun oval biçimlidir. Kulağakaçanın hareketleri oldukça hızlıdır. Bu böceğin zararları en fazla bitkileredir. Kanat yapısı deri görünümünde kahverengidir. Kulağa kaçanı dış ortamda her yerde görülebilir, bazen de açık kapı ve pencereden iç ortamlara gelebilir. Gece insanlar uyurken kulak ve burundan içeriye girebilir. Kulağa kaçan böceği hem etçil hem otçul beslenerek yaşar. Kuyruk bölümündeki kıskaçlar güçsüzdür.

Kulağakaçan bitki ve çiçeklerin yeni filizlerini, renkli yapraklarını yer. Çiftçilerin sıkıntı duyduğu böceklerden bir tanesi kulağakaçandır. Yumurtlama yaparak üreme yaparlar, nemli yaprak altı, ağaç kabuğu altı gibi nemli alanlarda sık rastlanırlar. Yağmurun bol olduğu iklimlerde kulağa kaçan böceğinin daha fazla türü bulunur. Kulağakaçanın hastalık taşıyan bir böcek olmadığı bilinmektedir. Bahçe ve tarla bitkileri için oldukça zararlıdır. Kulağakaçan böceği diğer bir ismi ile kulakböceği olarak da bilinir. Kulağakaçan böceği yaz ayı boyunca ekili alanları, ev, bahçe bitkilerini rahat bırakmaz. Böcek ilaçlama şirketimiz sizlere kulağa kaçan ilaçlaması konusunda hizmetin en iyisini verir.

Kulağa Kaçan Böceği Hakkında Sık Sorulan Sorular

1-Kulağa kaçan ne ile beslenir?
Kulağa kaçan böceği, beslenmesini otçul sağlar. Bahçe bitkileri ve saksı bitkileri için zararlı bir böcektir. Bitkilerin köklerini kemirerek zarar verir. Kulağa kaçan genellikle bitkilerin yeşil filizlerini yiyerek beslenir.

2-Kulağa kaçan ilaçlamasında nasıl ilaçlar kullanılır?
Kulağakaçan böceğinin ilaçlamasını ancak ilaçlama eğitimi almış insanlar yapabilir. Böcek ilaçlama yapılırken hangi böceğe, hangi ilaç, ne ölçüde uygulanması gerektiği iyi bilinmelidir. Kulağa kaçan böceğinden kurtulmak için su bazlı hazırlanan ilaçlar kullanılmalıdır.

3-Kulağa kaçanın insanı ısırır mı?
Kulağa kaçan böceği, insanı ısırmaz, fakat böcek ev içerisine girdiğinde gece insanlar uyurken kulak ve burun içine girebilir. Evde kulak böceği, görmeniz durumunda bizi aramanız yeterli.7 gün 24 saat sizlere ilaçlama hizmeti vermekten mutluyuz.

4-Kulağakaçan en çok nerelerde görülür?
Kulağa kaçan, yaprak ve taş altı, ağaç kabukları altı gibi nemli yerlerde sık bulunur. Tropikal, bol yağış alan alanlar kulağa kaçan böceğinin bolca bulunabileceği yerlerdir. Kış aylarında yuvaya çekilip saklanan böcek yaz ve bahar aylarında tekrar görülmeye başlar.

5-Kulağakaçan haşeresi ne kadar çoğalır?
Kulağakaçan böceğinin çoğalması çift eşeylidir. Çiftleşme sonrası, dişi kulağakaçan böcekleri yuvalarına yumurtalarını bırakırlar. Kulağakaçan haşeresi, her yumurtlama zamanında onlarca yumurta bırakır ve çoğalır.

6-Kulağa kaçan ile mücadele nasıl olmalı?
Kulağa kaçan mücadelesi, ancak ilaçlama ile mümkündür. Kulağa kaçanları kontrol altına almak zor bir işlemdir. Ferdi yapacağınız mücadele yöntemleri yeteli olmadığı takdirde böceğin direnci artar ilaç yetersiz kalabilir. Kulağa kaçan mücadelesinde kullanılan ilaçlar kesinlikle sağlık bakanlığı onaylı olmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Kakalak ilaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü