Örümcek

Örümcekler değişik boylarda, farklı yapılarda ve kanatsız böceklerden olup bazı türleri zehirli bazı türleri de zehirsiz olan böceklerdir. Çok geniş bir türe sahip olan böceklerdir. Özellikle sıcak havalarda ve sıcak mevsimlerde aktif olan bu böcekler sıcak iklimin görüldüğü dünyanın her yerinde bulunurlar. Dünya üzerinde 70.000′e yakın örümcek türü olduğu saptanmıştır.

Yapı ve özellik olarak diğer böceklerden farklı özellikler sergilerler. Her örümcek türünün de kendine has bazı özellikleri vardır. Örümceklerin boyları ve yapıları değişkendir. Genel olarak bunların boyları 1 – 30cm arasında değişmektedir. Bu böceklerin toplam 4 çift ayağı vardır ve bunlardan hariç baş kısmına yakın 2 adet his ayağı bulunur bu dokunaçlar hem anten görevi görür hem de erkek örümcekte çiftleşme organı olarak görev yapar. Örümceklerin boyun ve bel kısımları oldukça incedir. Baş kısmında 4 adet göz bulunur ve etrafını çok iyi görür. Ayrıca baş bölgesinde bir çift zehir kıskacı bulunur. Ayakları örümceğin göğüs kısmı üzerinde bulunur. Karın kısmı çok esnek bir yapıya sahiptir. Ve karnın alt kısmında ağ üreten bir kısım ve ağ fırlatan bir mekanizma bulunur.

Örümceklerin bedeni üzeri genellikle ufak tüylerle kaplıdır. Bu canlıların ayakları ise tutmaya ve tırmanmaya elverişli bir yapıdadır.

Örümcekler beslenmesini genellikle hayvanlar üzerinden sağlarlar. Bu canlılar besin elde edebilmek için bir ağ örerler ve ağına düşen her türlü canlıyı önce ısırıp zehirler daha sonra onu yiyerek beslenir. Örümcekler ağlarını genellikle 1 saat içinde örerler ve türüne bağlı olarak farklı şekillerde ve farklı yerlere örerler. Her örümcek türü farklı besinleri yer ve buna bağlı olarak ağını farklı yerlere örer.  Örümcek beslenmesinde türüne bağlı olarak sinek, böcek, haşere, kemirgen, yılan, tavşan, tavuk, kuş, balık ve daha iri hayvanları ağlarına düşürüp onlarla beslenir. Örümcek zehri çok etkili bir zehirdir. Bazı tropikal bölgelerde ve amazonlarda yaşayan dev örümceklerin ağlarına insanlar dahi düşse rahatlıkla insanları yakalayıp yer. Örümcekler yakaladığı canlıyı ısırdığı zaman bu canlının tüm iç organları erir ve bir sıvı haline gelir. Daha sonra örümcek besin hortumu ile bu eriyiği içine çeker ve beslenir.

Beslenmesini tamamlayan örümcekler çiftleşmeye çalışır ve bu esnada sevgi dansı denilen bazı figüranlar sergiler. Bu hareketler ile erkek örümceği davet eder. Örümcekler çiftleşme esnasında aşırı derce açlık duygusu yaşar ve çoğu zaman çiftleşmeden sonra dişi örümcek erkek örümceği yakalar ve yer.  Örümcekler bir defasında 300 – 400 adet yumurta yapar ve yumurtalar genellikle özel bir kese içinde tutulur bu kese dişi örümcektarafından korunur.

Yumurtalar ortamın sıcaklığına bağlı olarak belli bir süre sonra açılır ve kese yırtılır yavrular dışarıya çıkar.

Örümcekler ev ve iş yerlerine yerleşti mi genellikle çok kullanılmayan kesimleri seçip ağını buraya örer. Çünkü böceklerde genellikle bu kısımları tercih ederler. Ev ve iş yerlerinizde örümcek ve türleri var ise mutlaka bizimle temasa geçin ve bizden ilaçlama talebinde bulunun. Örümceklere elle dokunmak ve örümcek ağını elle toplamak çok tehlikelidir. Örümcek ile mücadele için mutlaka bize ulaşın ve bizden detaylı bilgi alın. Örümcekısırmasında mutlaka doktorunuza başvuruda bulunun aksi takdirde ciddi sağlık sorunu yaşayabilirsiniz.  Örümceklerden kurtulmak için kullanılan ilaçlar sıvı ilaçlardır. Örümcek için jel ve benzeri ilaçlar kullanılmaz.

1-Örümcek nedir?

Örümcek türüne bağlı olarak farklı özellikler sergileyen, genellikle 8 bacaklı ve üzeri tüylü bir böcek türüdür. Baş kısmında 4 adet gözleri vardır. Genellikle ağına düşürdüğü canlıları yiyerek beslenen bir böcek türüdür. Örümceklerin birçok türü zehirlidir ve avını soktuğu zaman tüm iç organlarını eritecek güçte bir zehir bulunur. Sıcak iklimin görüldüğü her mekânda rahatlıkla yaşayabilen bir böcektir. Yüksek yerden rüzgâra ağ bırakarak çok uzak mesafelere kadar hava sürüklenerek gidebilirler. Örümcek türüne ve beslendiği canlıya bağlı olarak farklı yerlere ve şekillerde ağ kurar.

2-Örümcek nereye ağ örer?

Her örümcek türü ağ örmeyebilir. Örümcek ağını genellikle 1 saat içinde örer ve bu ağlar çok esnek ve yapışkan özelliğe sahiptir. Örümcek ağını beslenmesine bağlı olarak farklı yerlere ve farklı şekillerde örer. Örümcekler ağlarını genellikle beslendiği canlıya ve beslenme şekline göre örer. Bazı örümcekler yere yakın kısımlara, bazıları ağaç dalları arasına, bazıları su kenarlarına olmak üzere birçok alana ağ örerler. Bir örümcekgünde ortalama olarak 300 – 350m kadar ağ örebilir. Tropikal bölgelerde çok büyük örümcek ağlarına rastlanılmıştır.

3-Örümceklerin genel özellikleri nelerdir?

1 – Örümcek böceğinde kanat yoktur bunlar kanatsızdır.

2 – Örümcekler trake sisteminde bir solunum sistemine sahiptir.

3 – Örümceklerde 8 adet ayak bulunur ve bunlardan hariç bir çift his ayağı denilen ayakları vardır.

4 – Örümcek avını yakalamak için bir ağ örer ve ağına düşürdüğü canlıları yiyerek beslenir.

5 – Bu ağları sayesinde çok uzak mesafelere kadar uçabilirler.

4-Örümcek nasıl çoğalır?

Örümceklerde üre diğer böceklerde olduğu gibi yumurta ile olmaktadır. Dişi örümceğin boyu ve yapısı erkek örümcekten daha çok gelişmiştir. Dişi örümcek çiftleşmeden önce bir sevgi dansı sergiler. Erkek örümcek ile çiftleştikten sonra çoğu zaman erkek örümceği yer. Dişi örümcek yumurtalarını özel bir ağ torba içine bırakır ve yumurtalar açılana kadar da korur. Dişi örümcek bir defasında 300 – 350 kadar yumurta bırakır.

5-Örümcek zehirlimidir?

Örümcek genellikle diğer canlıları yiyerek beslenen bir böcektir. Bu için önce bu canlıları ısırıp zehirler ve etkisiz hale getirir daha sonra bunlardan beslenir. Örümceğin ısırdığı canlının tüm iç organları erir ve bir bulamaç haline gelir. Daha sonra bu canlının içine bir hortum sokar ve bulamaç haline gelen bu içeriği tamamen içene çeker ve içer. Ev ve işyerlerinde örümcek ve türleri var ise kesinlikle çıplak elle müdahalede bulunmayın ve örümcek ile mücadele için mutlaka uzman bir ilaçlama firması ile çalışın.

6-Örümcekle nasıl mücadele edilir

Örümcek ile mücadeleyi kesinlikle ferdi olarak yapmayın veya çıplak elle örümceğe dokunmayın. Örümcek ısırmasında ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. Örümcek ısırmasında mutlaka doktora gidilmede fayda vardır. Örümcekten kurtulmanın en kolay ve en etkili yolu ilaçlama yaptırmak ile olur.

Dinamik Böcek İLAÇLAMA firması olarak insanlara zarar veren bütün böcek, haşere ve kemirgenlere karşı mücadelemiz vardır. Örümcek ile mücadelede genellikle sıvı ilaçlar kullanılır. Jel ilaçlar ve benzeri ilaç uygulamaları örümceğe etki etmez.

Bir önceki yazımız olan Karasinekler İle Mücadele başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a Reply

böcek ilaçlama beylikdüzü